Cultuur & erfgoed
Activiteitencentra
Sommelsdijk

Autopuzzeltocht met Eilandlekkernijen op Goeree-Overflakkee

Adres
Kerkstraat 2-12
Postcode / plaats
3245 AK Sommelsdijk
';

Smullend puzzelen over verlaten dijken en langs vergeten weggetjes

Sommelsdijk- Zaterdag 16 oktober lanceert het Streekmuseum vanaf 10:00 uur een nieuwe autopuzzeltocht over Goeree-Overflakkee. Het is een mooi vormgegeven boekje boordevol eilandwetenswaardigheden afgewisseld met puzzels, raadsels en zoekopdrachten. Liever fietsen dan autorijden? Dat kan met deze puzzeltocht ook.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis met dit jaar als thema “Aan het Werk”. U gaat aan het werk met het mooie boekje van de puzzeltocht, het Streekmuseum is aan het werk gegaan met eigengemaakte lekkernijen van andere eilanden voor onderweg.

Puzzels, raadsels en eilandwetenswaardigheden
Leer op Stad aan ’t Haringvliet een aap bidden. Los in Nieuwe-Tonge het tramraadsel op, voorzie Dirkslandse families van drinkwater en wat verbergen de flamingo’s in de haven van Battenoord? Reis vanaf 16 oktober over verlaten dijken en langs vergeten weggetjes om nog meer over ons mooie Goeree-Overflakkee te weten te komen. Maar, mét een knipoog: ’t mot oak leuk blûûven, eey!

Praktische informatie
Start en verkoop bij het Streekmuseum in Sommelsdijk: 16 oktober 10:00-17:00 uur. Kosten: € 5.50. Reserveren is niet nodig. U kunt die dag starten wanneer u wilt. De route is 65 kilometer lang en kan ook in delen worden gereden. De puzzeltocht is geschikt voor eilanders en mensen van de overkant (volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar). Lever aan het einde uw deelnamestrookje in en wie weet wint u een pakket met eilandproducten van het Streekmuseum.

Zin in wat lekkers tijdens de tocht?
Wij zorgen die dag ook voor lekkernijen van andere eilanden. Wat eten mensen op andere eilanden eigenlijk vroegen onze vrijwilligers zich hiervoor af? Daarom maakten zij: Skúffukaka (IJsland), chestercake (Ierland), fidjós de banana (Kaapverdië), imqaret (Malta) en daktyla ofwel vrouwenvingers (Cyprus). De hapjes zijn uiteraard ook zonder puzzeltocht verkrijgbaar.

Aanbieding
Besteedt u zaterdag 16 oktober meer dan € 20,- bij het museum, dan ontvangt u gratis een boekje uit de wandelpuzzeltochtenserie van het museum t.w.v. € 5,50. U mag zelf kiezen!

Met uw aankoop steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.