Cultuur & erfgoed

Diner en Blanc – Streekmuseum

Diner en Blanc is een feestelijke ontmoeting voor vrienden en vrienden van vrienden die samen gezellig met elkaar willen eten geheel in het wit gekleed. Ieder jaar wordt deze ‘pop-up picknick’ op een andere – altijd bijzondere – plek gehouden. Deze locatie blijft tot het laatste moment voor de deelnemers geheim. Dit verrassingseffect draagt bij aan de magische sfeer van de avond. Ook omstanders genieten mee van dit mysterieuze evenement. Ben jij er bij zaterdag 4 juni?

Locatie elke keer een verrassing
Diner en Blanc wordt georganiseerd door serviceclub RT118 (de heren van de Ronde Tafel Goeree-Overflakkee). Eerdere edities vonden plaats in o.a. het droogdok in de haven van Stellendam, in de tramremise van de RTM in Ouddorp, in het historisch Kerkstraatje bij het Streekmuseum, op de Menheerse Werf en rond de molen van Dirksland.
Ook dit jaar heeft RT118 weer een unieke locatie gevonden om het diner te hosten, maar waar? Dat is nog geheim. De gasten ontvangen op de dag van het diner de exacte locatie. De leden van RT118 toveren deze locatie om in een pop-up restaurant waar de gasten kunnen genieten van een volledig verzorgd diner, ter plaatse bereid door een professionele kok. Zoals de naam van het diner al doet vermoeden, is de dresscode: wit.

Kanshebber Wereldkampioenschap
De kosten van deelname bedragen € 90,- per persoon. De uiteindelijke opbrengst van het diner is altijd bestemd voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel een uniek project. We hebben op ons mooie eiland een kanshebber voor het Wereld Kampioenschap Vierspannen. Een vierspan is een aanspanningswijze waarbij vier paarden twee-aan-twee voor een wagen gespannen zijn.
Het vierspanteam van Ouddorper Edwin van der Graaf gaat alles op alles zetten om in Italië een mooi resultaat neer te zetten.