Initiatieven in de buurt
Herkingen

GO Triathlon

Adres
Kaaidijk 29
Postcode / plaats
3249 AJ Herkingen
';

Eind 2016 ontstond het idee om op Herkingen een triathlon te organiseren.

Reden was dat Zwemclub De Gooye op zoek was naar extra inkomsten omdat hun leden-aantal terug liep en de kosten gelijk bleven of zelfs stegen.

Het organiseren van een triathlon  zou ze op 2 manieren helpen: extra leden die willen komen zwemmen en extra inkomsten doordat er inschrijfgelden van atleten binnenkomen.

Dit pakte uitstekend uit. In 2017 werd de eerste editie georganiseerd, in samenwerking met onder andere de 2 watersportverenigingen uit Herkingen (Marina Herkingen en WSV Herkingen), Brandweer Herkingen, EHBO Herkingen en Ons Huis Herkingen.

Mede op deze basis volgenden nog 2 succesvolle edities (2018 en 2019), waarbij de geconstateerde verbeterpunten meegenomen konden worden.

Helaas viel de editie 2020 door Covid-19 in het water en lopen nu de voorbereidingen voor de 4e editie, die op zaterdag 4 september 2021 plaats zal vinden.

Nadat we in 2017 de eerste editie van de GO Triathlon Herkingen hadden georganiseerd, ontstond het idee om naast deze recreatieve, laagdrempelige, triathlon een grotere (inter)nationale wedstrijd te organiseren. Dit werd mede ingegeven doordat de triathlon booming was/is.

Na anderhalf jaar van voorbereidingen, vergunningen aanvragen en afstemmen met diverse instanties vond in mei 2019 de eerste editie van de GO Triathlon Brouwersdam plaats. Ruim 1200 deelnemers uit binnen- en buitenland stonden aan de start. Mede door steun van de Gemeente Goeree-Overflakkee zijn we in staat geweest deze triathlon goed neer te kunnen zetten.

De editie van 2020 is eveneens komen te vervallen en de editie van 2021 hebben we moeten verzetten naar zaterdag 25 sept as.

Naast de samenwerking met onder andere Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam (start en finish locatie), ZC de Gooye en lokale ondernemers, introduceerden we hier ook het concept van vrijwilligers die inkomsten kunnen genereren voor hun vereniging. Een organisatie als die van ons heeft veel vrijwilligers nodig om het evenement in goede banen te leiden. Om wat terug te kunnen doen, stellen we een vrijwilligers vergoeding voor de betreffende verenigingen ter beschikking.

Zo hopen we, naast aan de triathlonsport, ook aan het verenigingsleven op Goeree-Overflakkee een positieve bijdrage te kunnen leveren.