Cultuur & erfgoed
Sommelsdijk

Schateiland Dropping “De schat van Piraat Rooie Klaas”

Adres
Kerkstraat 2-12
Postcode / plaats
3245 AK Sommelsdijk
';

Op zaterdag 19 februari wordt er een dropping georganiseerd in het thema “Piraat Rooie Klaas”, een kaperkapitein die een rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Jong en oud puzzelen zich een weg naar de schat van deze befaamde piraat.

Serviceclub de Ronde Tafel 118 organiseert, in samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, een uitdagende dropping in en om Middelharnis. Tijdens deze dropping gaan deelnemers op zoek naar de schat van Rooie Klaas, waarvan de spannende geschiedenis tot leven komt met puzzels, historische kaarten en uitdagende raadsels. De teams van maximaal 5 personen gaan op zoek naar de schat. Kinderkapers zijn welkom tussen 16:00 – 18:00 uur. Volwassen kapers zijn welkom tussen 20:00 – 23:00 uur. Vertrek en aankomst bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Uiteraard zal Piraat Rooie Klaas en zijn mannen niet ontbreken en wordt je geblinddoekt wanneer je wordt weggebracht! Het gehele programma is buiten en in overeenstemming met de dan geldende coronamaatregelen.

De kosten zijn voor kleine kapers € 5,- p.p. en voor grote kapers € 10,- per persoon.
Aanmelden kan via www.rt118.nl. Ticketverkoop vindt plaats per groep van 5 personen, waarbij een tijdsslot wordt gereserveerd.

Let op: Aanmelden kan tot donderdag 17 februari. Wees er snel bij, want vol is vol. Met uw aanmelding steunt u het Surfproject Ouddorp. Met dit project krijgen kinderen met het syndroom van Down, autisme of ADHD de kans om mee te doen aan een stoere sport die normaal gesproken onbereikbaar voor ze is.