Cultuur & erfgoed
Musea
Sommelsdijk

Uit hout gesneden

Adres
Kerkstraat 2-12
Postcode / plaats
3245 AK Sommelsdijk
Openingstijden
dinsdag14:00 - 17:00
woensdag14:00 - 17:00
donderdag14:00 - 17:00
vrijdag14:00 - 17:00
zaterdag14:00 - 17:00
';

Houtsneden worden niet meer zoveel gemaakt, maar de 32 jarige Vince Trommel uit Den Bommel verstaat zijn vak! In samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee maakt hij prachtige houtsneden van de dorpen op Goeree-Overflakkee. 

De kunstenaar Vince is weken lang bezig geweest om in het hout de dorpskerk en de molen van Nieuwe-Tonge uit te gutsen en te snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld! Fouten maken is niet mogelijk, want bij één kleine fout, moet hij helemaal opnieuw beginnen.

Dat het werk van deze ambachtelijke illustrator zeer bijzonder is, zien we in de afdrukken die hij zelf heeft gedrukt op zijn eigen pers.

Serie
Al eerder maakte hij voor de museumwinkel van het Streekmuseum een reproductie van het Laantje van Middelharnis, de kerk en molen van Den Bommel, de watertoren van Zuidzijde, de polderkamer, kerk en molen van Stad aan ’t Haringvliet en nu dan ook de kerk en molen van Nieuwe-Tonge. “De afbeeldingen van de dorpen zijn in kleur en sieren erg mooi boven de bank” aldus een bestuurslid van het museum.

Aan de muur
Interesse in deze unieke afdrukken? Bestel deze dan via de webshop www.streekmuseum.nl/winkel onder de categorie “Kunst”. Uiteraard is het ook mogelijk de afdrukken te bekijken in het Streekmuseum zelf. Dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14:00-17:00 uur.

De afdrukken van de houtsnede worden verkocht voor 20 euro per stuk en zijn in zeer beperkte oplage gedrukt. Met de aanschaf steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in coronatijd.