Initiatieven in de buurt
Den Bommel

Bommelbeach

';

Na een aantal jaren praten, vergaderen en vooral heel veel werk en inzet van vrijwilligers, zoals de mensen van de gemeente Goeree-Overflakkee en de Bommelse Dorpsraad is er een prachtig standje gerealiseerd in Den Bommel.

Jaren terug was er, aan het eind van het havenkanaal van Den Bommel, een klein strandje. Hiervan werd weinig gebruik gemaakt. Veel mensen gingen voor recreatie naar de Grevelingendam, de Brug of naar Ouddorp. Zonde van zo’n prachtige plek, want de locatie had alles in zich om uit te groeien tot een prachtige plek in Den Bommel.

De ‘Bommel Beach Boys’ en de Dorpsraad Den Bommel en Zuidzijde gingen om de tafel om ideeën te bespreken en daar rolde een prachtig plan uit. Dit plan werd ingediend bij de gemeente, inclusief een kerngerichte subsidieaanvraag.

Tijdens het traject van het realiseren was contact met vele netwerkpartners: Staatsbosbeheer, Waterschap Hollandse Delta, natuurorganisaties, gemeente en vele vrijwilligers uit het dorp.

De Dorpsraad was telkens de partij waarmee alles in goed overleg uitgewerkt werd en besproken.

De eerste zaken die geregeld werden waren het plaatsen van een mobiel toilet (dixie), het vergroten van het strandje en het aanbrengen van een nieuwe laag zand. Later volgden het plaatsen van een speelvlot, ballenlijn en het realiseren van een voetbalveldje met doeltjes.

Heel veel werk werd door lokale vrijwilligers gedaan.

Onze timmerman maakte picknickbanken, statafels en een fietsenstalling.

Een andere klusser toverde een aantal pallets om tot zitbankjes. En anderen legden zich toe op verfwerkzaamheden en het plaatsen van een barbecue.

Voor grondverzet kon worden gerekend op de hulp van een aantal lokale ondernemers.

Door alles lokaal en met eigen mensen te realiseren ontstond een groot “wij-gevoel”. En iedereen is uiteraard trots op wat er allemaal bereikt is.

Het project Bommel Beach project werd, vlak voor de opening in de zomer van 2018, bekroond met de Dorpskrachtprijs 2018 van de Zuid-Hollandse Vereniging van Kleine Kernen (ZHVKK). Bij deze 1e prijs hoorde een bedrag van € 600,-. De vereniging voor Kleine Kernen vond de realisatie van dit project de beste inzending.

Nu, een kleine drie jaar later, is het geweldig om de kinderen en jongeren bezig te zien in het water, op het vlot, op de schommel, voetballend, enz… En ook voor volwassenen is het een prachtige plek met uitzicht over het Haringvliet en haar gorzen. En de dorpsraad stelt jaarlijks een financiële bijdrage ter beschikking uit het Leefbaarheidsplan, zodat onderhoud van of aanschaf van materiaal gedaan kan worden.