Middelharnis

Café GEZiEN

Adres
Koningin Julianaweg 55
Postcode / plaats
3241 XB Middelharnis
';

Café GEZIeN GO in het kort

Ontmoeten en verbinden, dat is waar Café GEZIeN GO voor staat! Aan de hand van actuele, interessante thema’s organiseert Café GEZIeN GO bijeenkomsten, waar dmv lezingen kennis, ervaringen en tips worden gedeeld. Laagdrempelig, positief, gezellig, met humor: het Café wil een plek zijn waar mensen elkaar treffen, praten over wat hen bezighoudt, ouders elkaar vinden, mensen steun en begrip vinden, bezoekers van elkaar leren, enz. Bent u (groot)ouder, medeopvoeder, begeleider, jeugdprofessional of leerkracht en heeft u interesse in een thema, dan bent u van harte welkom!

Nieuwe bijeenkomst: Drugs en Verslaving.

Op donderdagavond 12 mei 2022 vanaf 19:30 tot ong. 21:30 vindt er een bijeenkomst plaats met het thema: Drugs en Verslaving.

Youz en de Gemeente Goeree-Overflakkee nemen de deelnemers mee in de wereld van drugs en verslaving bij kinderen/jongeren a.h.v. een interactieve lezing. Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Vanuit de pilot preventieve jeugdaanpak van de gemeente Goeree-Overflakkee “Opgroeien in een Kansrijke Omgeving” (OKO) komt het accent van de lezing vnl. te liggen op preventie.

Jongeren ontdekken de wereld en zichzelf. Zij gaan vaak experimenteren met roken, drank en zelfs drugs. Vrienden spelen een steeds grotere rol, de rol van ouders wordt kleiner. Hoe gaat je als ouder in gesprek met je kind over genoemde middelen? Vanaf welke leeftijd? Hoe wijs je je kind op de gevaren? Waar haal je informatie?

Het voorkomen van een verslaving is natuurlijk beter dan verslaafd raken. Wat zijn de signalen van drugsgebruik? Wat doe je als je die signalen ontdekt bij je kind? Hoe blijf je dan in gesprek? Wanneer heeft je kind of jijzelf hulp nodig en waar vind je die?

Allemaal vragen waar we met elkaar over in gesprek gaan.