Cultuur & erfgoed
Initiatieven in de buurt
Sommelsdijk

Streekmuseum lanceert meeslepend stripboek “Een Bloedend Hart” over historische moord

Adres
Kerkstraat 2-12
Postcode / plaats
3245 AK Sommelsdijk
';

Het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is verheugd de release aan te kondigen van het nieuwe stripboek “Een Bloedend Hart,” dat het intrigerende verhaal onthult van de moord uit 1910 op de boerderij van Boer van der Bol bij Stad aan ’t Haringvliet. Er was al een lied, er was al een toneelstuk, nu een ook stripboek! Dit opmerkelijke werk is getekend door de getalenteerde lokale kunstenaar uit Den Bommel, Vince Trommel.

“Geschiedenis komt tot leven in ‘Een Bloedend Hart,'” zegt het bestuurslid van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. “Dit mooie stripboek biedt lezers de mogelijkheid om een stap terug in de tijd te zetten en  te lezen over de meeslepende gebeurtenissen rond de moord uit 1910.”

Het stripboek “Een Bloedend Hart” vertelt niet alleen het spannende verhaal van deze historische gebeurtenis, maar biedt ook een kijk in het dagelijks leven en de cultuur van Goeree-Overflakkee in vroegere tijden. De illustraties van Vince Trommel brengen de personages en de omgeving tot leven, waardoor lezers worden ondergedompeld in het verleden.

Het stripboek is vanaf heden beschikbaar voor slechts 7,95 euro. Het kan worden aangeschaft bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Het stripboek is een van de resultaten van het project Sprekend Verleden en is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee en het Fonds van Cultuurparticipatie.

Voor meer informatie over “Een Bloedend Hart” en andere evenementen en tentoonstellingen in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, neem een kijkje op www.streekmuseum.nl